Appeltaartconcert

 

Appeltaartconcerten 17december 4

Een winterwarm appeltaartconcert met Michel Holtrop op altviool,    Anjali Tanna op cello en Lauretta Bloomer op piano. 

Toegang € 5,00, inclusief koffie en appeltaart. Kaartverkoop: www.debibliotheekaanzet.nl/appeltaartconcert of aan de balie van de bibliotheek.

 

 

 

 

Kerstviering PCOB Barendrecht/Heerjansdam 13 december 2022

Wij nodigen u van harte uit voor de kerstviering van PCOBraam Barendrecht/Heerjansdam op 13 december 2022 van 14.00 - 16.00 uur in de Ontmoeting.

De afgelopen 2 jaar hebben wij geen gewone kerstvieringen kunnen houden vanwege de Corona. Nu kunnen we dat gelukiig weer wel vieren. De schriftlezingen gaan over de aankondiging en de geboorte van het kindje Jezus, evenals de korte overdenking. Voor deze middag heeft Gerard Kruit een verhaal in drie delen uitgezocht: de Thomastrilogie. Jan Terlouw schrijft een prachtig verhaal over Thomas in drie levensfasen: 

1. Als basisschool leerling maakt hij een opstel en houdt een spreekbeurt. Beide worden helaas in eerste instantie niet begrepen door de juf. 

2. Als vader is hij onder de indruk van het wonder van de geboorte en begrijpt de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. 

3. Als oude man filosofeert hij over vrede en onze onmacht om dat doel echt te bereiken. 

De verhalen zijn geschreven voor het koor van Heleen en Lucas en de drie verhalen eindigen er dan ook mee dat muziek iedere gedachte aan wreedheid en oorlog doet verdampen. 

Wij zullen veel bekende kerstliederen mee kunnen zingen die Jan van der Meer ten gehore zal brengen.  Met elkaar kunnen we er een mooie viering van maken. We nodigen u dan ook van harte uit deze kerstviering mee te vieren.  

Themabijeenkomst "Nadenken over het levenseinde"

Op dinsdagavond 13 december 2022 organiseert KijkopWelzijn eenKijkopWelzijn volledig themabijeenkomst rondom "Nadenken over het levenseinde". Tijdens deze themabijeenkomst krijgt u praktische, medische en emotionele informatie om na te denken over het laatste stuk van uw leven. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen tijdens deze themabijeenkomst. 

Denk aan onderwerpen als: reanimatie, wilsverkaring, euthanasie. Maar ook wat is lijden voor u, wat zijn uw wensen en verwachtingen rondom uw levenseinde, hoe kunt u uw leven zo goed mogelijk afronden?

Gastsprekers tijdens deze bijeenkomst zijn: Akke Boersma-van der Stoel, specialist ouderengeneeskunde & kaderarts pallitatieve zorg. Gerda Zevenhuizen, oncologieverpleegkundige van het palliatief team van Aafje.

Omdat het voor veel mensen niet gemakkelijk is om hierover na te denken en met naasten erover te spreken, kan deze avond u helpen om met de gegeven informatie het onderwerp bespreekbaar te maken. De themabijeenkomst vindt plaats in BLOK0180, Haarspitwei 9 te Barendrecht. Inloop van 18.45 uur, start om 19.00 uur. Om 20.30 uur ronden we de bijeenkomst af. 

De bijeenkomst is gratis. Er is koffie en thee. U kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0180 691800.

Seniorvriendelijk Barendrecht

De ouderenbonden KBO en PCOB hebben met steun van de gemeenteEnquete foto Barendrecht en KijkopWelzijn een enquÊte uitgezet met een beperkt aantal vragen om te onderzoeken hoe seniorvriendelijk de gemeente Barendrecht is. Wethouder Miranda de Hoop heeft op 26 oktOber in het gemeentehuis uit handen van de vertegenwoordigers van de Barendrechtse ouderenorganisatie KBO en PCOB de uitslagen van deze enquÊte ontvangen. De vragenlijst is verspreid onder de 60 plussers binnen de gemeente. 

Tachtig procent van de respondenten was ouder dan 65 jaar. Hoewel de meerderheid van de senioren, die hebben deelgenomen aan deze enquête (88%) het prettig wonen vindt in Barendrecht, vindt 60% dat het aantal betaalbare woningen voor senioren onder de maat is. Wonen, zorg en welzijn zijn voor ruim 70% van hen de belangrijkste maatschappelijke thema's. Ouderen willen beter betrokken worden bij wat er zich in de gemeente afspeelt. Sechts 22% is tevreden over de inspraakmogelijkheden bij de gemeente. Ouderen willen meer activiteiten en meer hulp voor het omgaan met de computer. Veel ouderen zijn actief als vrijwilliger. Sommigen willen er nog iets bijdoen en kunnen zich aanmelden bij KBO en PCOB, zie adresgegevens op de websites. 8% kan niet rekenen op enige hulp; een groot deel hiervan zou problemen kunnen hebben met eenzaamheid. 

De Barendrechtse Ouderenorganisaties, KBO en PCOB hopen dat de enquête een bijdrage kan leveren aan een leefomgeving waarin iedere Barendrechter, zowel jong als oud, actief en betrokken ouder kan worden. 

De wethouder kon nog niet op de uitslag van deze enquête reageren.