Voor de leden van de PCOB Barendrecht-Heerjansdam

Hierbij een uitnodiging voor het bijwonen van de Algemene Leden Vergadering. U kunt het jaarverslag opvragen bij het secretariaat Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0180 620665. Plaats: De Ontmoeting  Tijd: 14.00 uur

De middag begint met koffie of thee.

 1. Opening.  Opening door de voorzitter, Jaap van der Kooij

 2. In memoriam.  De namen van de PCOB leden die overleden zijn in 2022 worden voorgelezen

 3. Jaarverslag 2022.  Het Jaarverslag kunt u nalezen op de PCOB wwebsite, www.pcobbarendrechtenheerjansdam.nl

 4. Samenwerking met derden.  De samenwerking met KBO, Diaconaal Platform, AutoMaatje en contacten met de wethouder.

 5. Financiën.  Mededelingen, subsidie, advertentie inkomsten, koffie/thee.

 6. De website.

 7. Verslag kascontrole commissie. 

 8. Verkiezing nieuwe kascontrole commissie.  U kunt zich aanmelden bij het secretariaat. 

 9. Mededelingen

10. Rondvraag

11. Pauze met versnaperingen

Tweede deel van de middag: spelletjes. Op de vragenlijsten die wij retour gekregen hebben stond bij ideeën voor activiteiten een spelletjesmiddag. Heeft u een bepaald spelletje dat u heel graag doet en dat u dat aan anderen wilt uitleggen, neem het gerust mee deze middag. De volgende spelletjes zullen in ieder geval aanwezig zijn: sjoelen, schaken of dammen, klaverjassen of kaarten, scrabble, rummikub, domino, pim-pam-pet, busje gooien en mens erger je niet. 

     

 

Uitnodiging contactbijeenkomst PCOB 4 april 2023

Vanwege de datum van  het Paasfeest wordt de contact middag verschovenLam Gods klein naar de 1e dinsdag van de maand april dus op 4 april. Dominee de Ronde zal deze middag de spreker zijn.

U krijgt voor deze middag allemaal een liturgie. Het gaat over Pasen als het feest van de nieuwe schepping aan de hand van het schilderij van de gebroeders van Eyck van de aanbidding van het Lam Gods. Het schilderij werd onthuld in 1432 en wordt erkend als een van de meest invloedrijke schilderijen ooit gemaakt. Het totale schilderij telt vele panelen en het is te zien in de Sint-Baafskathedraal in Gent.

We beginnen de middag om 14.00 uur en eindigen omstreeks 16.15 uur. De bijeenkomst wordt gehouden in de Ontmoeting, Dorpstraat 146, Barendrecht. Ger van Eersel is onze pianist.                                                

Wij nodigen u allen van harte uit deze Paasviering bij te wonen, ook niet leden worden van harte uitgenodigd. In de pauze krijgt u voor € 2,00 koffie of thee met iets lekkers. We kijken uit naar uw komst.

Gezegende Paasdagen toegewenst door het bestuur van PCOB Barendrecht en Heerjansdam

 

Reisje naar de bloembollenvelden

ACTIVITEITENCOMMISSIE PCOB

De lente komt eraan en dan zijn er gelukkig ook plannen voor weer een uitje: een Paasbrunch en naar de Tulpen. Hand in Hand Reizenanwb w760 heeft weer een tocht geprogrammeerd, en wel op 6 april 2023. We reizen in een luxe touringcar naar de bollenvelden. Er is in Wassenaar een paasbrunch voor ons gepland en daarna krijgen wij een mooie tourtocht door de bollenvelden en een rondleiding over en rond het bedrijf De Tulperij.

Er is genoeg gelegenheid om foto’s te maken tussen de bloemenvelden. Afsluitend krijgen wij nog koffie of thee met wat lekkers. 

Op donderdag 6 april 2023 vertrekt de bus om 10.30 uur vanaf de parkeerplaats voor het theater het Kruispunt, Middenbaan 114 in Barendrecht. Voor verdere informatie of om u op te geven voor deze tocht kunt u bellen op telefoonnummer 06-555 98673 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De kosten van dit uitje bedragen in totaal € 59,00, over te boeken naar de Toekomst Reizen, NL 19 RABO 0345 43 38 82

 

 

12 april Themamiddag KBO Wijs met medicijnen

Barendrecht Zaal Augustinuskerk, Marijkesingel 24 Barendrechtmedicijnen KBO

12-04-2023 binnenlopen 13.30 -aanvang 14.00 uur

Woensdagmiddag 12 april a.s.

Apotheker Jochem Zwaan van apotheek de Lindehoeve te Barendrecht komt een presentatie verzorgen over ‘Wijs omgaan met medicijnen’. Jochem Zwaan geeft antwoord op uw vragen en hij geeft advies en tips over hoe u uw medicijnen veilig en zo effectief mogelijk kunt innemen.

Deze bijeenkomst vindt plaats in samenwerking met apothekersbrancheorganisatie KNMP.

Het programma van de bijeenkomst is als volgt:                                                                                                                                  Welke problemen komt u tegen en wat kunt u daar zelf aan doen? Hoe kunt u bepaalde klachten aanpakken zonder medicijnen te gebruiken? Waar kunt u betrouw­bare informatie vinden en waar vindt u een duidelijk leesbare bijsluiter? Daarnaast komt het gesprek met de arts aan de orde. Een goede communicatie met uw arts en uw apotheker is essentieel.

Er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwis­selen van ervaringen. U kunt onderstaande blauwe link wijs met medicijnen aanklikken om het boekje te downloaden. Wijs met medicijnen  Dit boekje is mede tot stand gekomen dankzij apothekersorganisatie KNMP.

De entree is € 3, – incl. koffie/thee, hapje/drankje