Skip to main content

 

Tafeltje Smaak

Samen eten verbindt, dus schuif gezellig aan bij Tafeltje Smaak. 

Bent u 65 jaar of ouder en houdt u van lekker ten in goed gezelschap? Dan is Tafeltje Smaak iets voor u! BijZorgnijverij Tafeltje Smaak kunt u elke dinsdagmiddag genieten van een heerlijke warme middagmaaktijd van twee gangen, bereid door de leerlingen van het restaurant. 

U kunt zich aanmelden voor Tafeltje Smaak  via KijkopWelzijn. Door te bellen met 0180 691800 of een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aanmelden kan tot uiterlijk 12.00 uur op de maandag vooraf.  Dit in verband met de voorbereidingen. Er is plek voor maximaal 10 personen per keer, dus wees er snel bij! De maaltijd kost 7,50 euro. Koffie en thee kunt u ter plekke los bij bestellen. Adres is: Arnhemseweg 33 van 12.30 - 14.00 uur.

 

Kijk op Welzijn gezondheidsspreekuur

Wat is het gezondheidsspreekuur?KoW

Tijdens het gezondheidsspreekuur kunt u al uw vragen op het gebied van zorg en welzijn stellen aan een verpleegkundige van Aafje of Laurens en een ouderenadviseur of mantelzorgconsulent van KijkopWelzijn. U kunt bijvoorbeeld terecht voor vragen over mantelzorg, vragen en advies over langer gezond thuis wonen of over activiteiten om aan deel te nemen. Ook kunt u hier terecht voor een gezondheids- check(bloeddruk, gewicht, zuurstofgehalte in het bloed, bloedsuiker etc.). Het gezondheidsspreekuur vindt 2x per maand plaats:

  • Op de tweede maandag van de maand in  Oud-Barendrecht bij Aafje aan de  Windsingel 164 &
  • Op de laatste donderdag van de maand in Carnisselande bij Bibliotheek ’t Plein aan het Middeldijkerplein 248.

Op beide locaties is het spreekuur van 15:00 tot 16:00 uur.

Spreekuren Vraagwijzer - KijkopWelzijn

Vragen over een moeilijke brief of andere regelzaken? Kom naar het spreekuur Vraagwijzer

Bieb ‘t Plein, Middeldijkerplein 248, iedere maandag en dinsdag van 13:00 tot 15:00 uur

Bieb Het Kruispunt, Middenbaan 111, iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur

Kantoor Wijkteams, Kruidentuin 8a, iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur

 

 

Nieuwe wegen voor KBO en PCOB

Nieuwe wegen voor KBO en PCOB

Zeven jaar hebben KBO en PCOB zich met hart en ziel ingezet om een structuur te vinden voor een hechtere samenwerking. nieuwe wegenMaar de lange verloving kon niet worden omgezet in een huwelijk. Nadat eerder al vier grote KBO-bonden hadden besloten zelfstandig verder te gaan, hebben nu ook de overige zeven KBO-bonden daarvoor gekozen. Dat betekent het einde van KBO-PCOB en tegelijkertijd een nieuw begin voor zowel de zelfstandige KBO-bonden als voor PCOB, die een mogelijke nieuwe partner op het oog heeft. Op deze pagina’s leest u wat u als lid merkt van al deze ontwikkelingen.

https://www.kbo-pcob.nl/nieuwewegen/?utm_medium=email

 

 

40 jarig jubileum van PCOB Barendrecht/Heerjandam

PCOB Barendrecht/Heerjansdam heeft groots het 40 jarig30. kl jubileum op 25 maart 2023 gevierd.

Omstreeks 12 uur hebben zo'n kleine 120 leden van de PCOB een plaatsje gevonden aan één van de tafels bij van der Valk in Ridderkerk. Nadat iedereen welkom was geheten kreeg onze voorzitter Jaap van der Kooij het woord. Hij dook de geschiedenis van de PCOB in. In het begin kwamen de leden bij elkaar in een klein zaaltje in de Kern aan de Piet Heinstraat. Om de zang te begeleiden werd een klein huisorgeltje gebruikt. Er werden bekende liederen gezonden want er waren geen liedboeken in die tijd. Voor de koffie nam iedereen zijn of haar kopje mee. Een kerstaandenken in die tijd was een mandarjn met een kerstgroet erop. 

Daarna werd er, voor een periode van 10 jaar, gebruik gemaakt van Cultureel Centrum de Schalm. Vervolgens verhuisde PCOB naar het Trefpunt en na het tot stand komen van het Dienstencentrum werden daar de ledenmiddagen gehouden. Vanaf 2015 hebben we onze ledenmiddagen in de Ontmoeting en dat bevalt uitstekend. 

Tot 1994 waren PCOB afdelingen nog niet bezig met landelijke ontwikkelingen. Iets later kwamen daar de regiovergaderingen bij. In 2022 hebben we samen met de KBO een quiz over Barendrecht opgezet om op deze manier iets te doen aan de naamsbekendheid. Met medewerking van de gemeente is er ook een brief verstuurd naar alle 65-plussers. Dat heeft uiteindelijk geleid tot de totstandkoming van de Maatschappelijke Coalitie Barendrecht. Hierin participeren o.a. PCOB, KBO, het Dianconaal Platform, Patrimonium en anderen. We denken met elkaar na over de thema's: wonen, zorg en huisvesting m.n. voor ouderen. Zo proberen we met elkaar invloed te hebben op het beleid van de Gemeente Barendrecht. 

De volgende spreker is Miranda de Hoop, wethouder sociaal domein, volksgezondheid en welzijn. Ze is wethouder sinds mei 2022. Miranda haalt aan dat ze de PCOB en KBO al kent van de gesprekken over huisvesting. De laatste spreker is Cees Buys van de KBO. Hij benadrukt dat de aparte logo's  van de KBO en PCOB intussen zijn samengesmolten tot een KBO-PCOB logo. Vervolgens zingt hij het liedje over de rozen (van Toon Hermans) en iedereen zingt het refrein mee. Het KBO bestuur heeft voor alle aanwezigen een roos meegebracht. 

Na het desert wordt verteld over de Stichting de Over-buren. De Stichting wil graag in de samenleving van betekenis zijn en dat doen ze het liefst samen met andere mensen. De cliënten hebben voor alle aanwezigen een kaart gemaakt om mee naar huis te nemen. Dat is een mooie samenwerking tussen PCOB en de Stichting de Over-buren. Met elkaar kijken we terug op een geslaagde viering van ons 40 jarig jubileum. Vol vertrouwen gaan we op naar de 50 jaar.