Skip to main content

 

Ouderen advies

zorg fotoOuderenadvisering

Ouderenadviseurs zijn getrainde vrijwilligers die mensen helpen de weg te vinden bij hulpvragen op het gebied van zorg, welzijn, veiligheid, financiën en vervoer. De ouderenadviseur staat senioren met raad en daad bij. De ‘raad’ verwijst naar informatie en advies, de ‘daad’ naar bemiddeling en begeleiding. Mede dankzij ouderenadviseurs kunnen senioren langer zelfstandig thuis blijven wonen en de regie in eigen handen houden. Ouderenadviseurs werken op vrijwillige basis en zijn niet in dienst van de gemeente of een welzijnsorganisatie. Zij bieden zelfstandig, onafhankelijk én gratis advies aan alle senioren. Iemand hoeft geen lid van KBO of PCOB te zijn om een beroep te doen op de ouderenadviseur.

Tijd en aandacht

De hulp van de ouderenadviseur is laagdrempelig; door het vrijwillige karakter kan vaak meer tijd en aandacht aan iemand besteed worden dan beroepskrachten dat kunnen. Bij ingewikkelde hulpvragen kan de ouderenadviseur weer terugvallen op de beroepskrachten. 

De ouderenadviseur weet raad

Enkele voorbeelden van vragen waarbij de ouderenadviseur kan helpen:

  • Zijn er sociale activiteiten in mijn buurt?

  • Hoe kan ik nieuwe contacten leggen?

  • Kom ik in aanmerking voor een traplift?

  • Hoe regel ik huishoudelijke hulp via de gemeente?

  • Ik weet niet meer goed raad met mijn administratie. Wat kan ik hieraan doen?

  • Binnenkort komt de gemeente langs voor een keukentafelgesprek. Hoe kan ik mij het best voorbereiden?

  • Hoe werkt het regionaal taxivervoer en krijg ik de kosten vergoed?

 

Er is momenteel bij PCOB Barendrecht/Heerjansdam een vacature voor het werk van de Vrijwillige Ouderen Adviseur bij PCOB.

Nu wij geen Ouderen Adviseur hebben kunt u terecht bij: Stichting KijkopWelzijn, Binnenlandsebaan 30, 2991EA Barendrecht. De namen van de twee Ouderen Adviseurs zijn:

Lenny en IngridIngrid Heykoop, tel 0180-691803   mobiel 0624704866

Lenny Janssen, Tel 0180-691803    mobiel 0622052527